III Fajans Festiwal

slajder 1920 x575 ckbb Fajansowe bistro

7-8 października 2023 roku odbędzie się III Fajans Festiwal. Niech kobaltowy nastrój panuje w całym mieście!

W poprzednich latach Fajans Festiwal przyciągnął do Centrum Kultury „Browar B.” nie tylko włocławian, ale również gości z różnych stron Polski. Włocławianie i ich goście szukają podczas Fajans Festiwalu miejsc, w których mogą się spotkać i zjeść coś dobrego. Wychodząc naprzeciw ich oczekiwaniom, kolejny raz proponujemy Państwu włączenie się do akcji „FAJansOWE bistro”.
Na czym polega akcja?

Chętne lokale gastronomiczne otrzymają specjalnie przygotowane papierowe podkładki pod talerze z motywem tradycyjnej dekoracji fajansowej. Lokal, włączając się w akcję deklaruje, że będzie czynny podczas trwania III Fajans Festiwalu i będzie, co najmniej w tych dniach korzystał z otrzymanych podkładek. Dodatkowo zachęcamy do posiadania w swoich menu potraw, których nazwy nawiążą do fajansu, np. „kotlet fajansiarza” albo „deser fajansiary”. Mile widzine również dania lokalnej kuchni, charakterystyczne dla naszego regionu.
Co zyskujecie?

Adresy lokali, które włączą się w akcję, zamieścimy na mapie „FAJansOWE miasto”, która będzie dostępna na stronie i profilach społecznościowych Browaru B. oraz Urzędu Miasta Włocławek, oraz rozdawana podczas III Fajans Festiwal – tym samym będziemy promować wasze lokale gastronomiczne podczas trwania festiwalu.

Namawiamy również do przesłania zdjęć z fajansiarskiego menu z kujawskimi potrawami lub nazwami potraw nawiązującymi do fajansu włocławskiego (i/lub zdjęcia tych potraw). Będziemy promowali Wasze lokale i okazjonalne menu, zamieszczając je na profilach społecznościowych Browaru B., Urzędu Miasta Włocławek i Fajans Festiwalu z hasztagiem #FAJansOWEbistro (zdjęcie menu w dobrej jakości prosimy przesłać na adres: kultura@um.wloclawek.pl).

Jak dołączyć do akcji?
Wystarczy przesłać dane teleadresowe lokalu gastronomicznego na adres: kultura@um.wloclawek.pl, wpisując w tytule „FAJansOWE bistro” oraz podając dane: 1) nazwa lokalu gastronomicznego, 2) adres, 3.) e-mail, 4) imię, nazwisko i nr telefonu osoby do kontaktu.

Zgłoszeń można dokonywać w terminie do 26 września 2023 roku. Lokale zakwalifikowane, które poprawnie podały wszystkie dane do „FAJansOWE bistro”, otrzymają e-maila zwrotnego z terminem odbioru podkładek (odbiór w Referacie Kultury i Promocji UM, Zielony Rynek 11/13, pok.15).
Liczba podkładek będzie uzależniona od liczby zgłoszeń. Maksymalna liczba podkładek przekazana jednej restauracji będzie wynosiła 50 sztuk.

Pozostałe aktualności

Komentowanie jest zamknięte.